H.G. Balder

H.G. Balder

H.G. Balder var ett unghästfenomen av sällan skådat slag. Han dominerade sin kull totalt med segrar i såväl Svenskt som Norskt Travkriterium, seger i Svenskt Kallblodsderby och en andraplats i det norska. Som treåring satte han norskt rekord över medeldistans med 1.25,4a. Dessvärre har han inte som äldre kunnat infria de högt ställda förväntningarna i sina fåtal starter även om han emellanåt visat prov på sin kapacitet. Ett försök till come back 2011 efter mer än 2,5 års frånvaro på grund av skador och halsbesvär blev ett misslyckande.

H.G. Balder (e. Lome Elden u. Simir e. Ilmin) är uppfödd av Fröydis S. Hop, Paradis, Norge och ägs av John Hasle & Frode Lahaug, Lomen Norge. Hans starter har hittills inbringat 2 739 572 NOK och rekordet lyder på 1.22,4ak. Fadern Lome Elden 1.24,3m/ 2 311 738 NOK, har sedan avelsdebuten 2001 etablerat sig som en av de bättre beskällarna. Simir vann sex av 49 starter och travade som snabbast 1.27,9a. Hon har förutom H.G. Balder lämnat H.G. Elessar 23,8k/963 418 NOK.

I aveln är H.G. Balder tämligen ny. Hans äldsta avkommor är fyra år. Bland dem märks Höstbouffe och Odd Mollyn, vilka båda visat goda takter.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt