Borrino

Borrino

Borrino hade en något annorlunda utveckling på sin karriär. Som unghäst var han lugn och foglig, men som femåring började han pulla och ta till galoppen alltsom oftast. Elis Skoglund lyckades till en viss grad dämpa hans lynnighet genom gårdsarbete och lugna långsamturer på skogsvägar. 38 segrar blev det på 268 starter, vilka inbringade 132 450 SEK och ett rekord på 1.29,4k.

Borrino (e. Stegg u. Borrina e. Glans) var en äkta Skoglund-häst. Valacken var både uppfödd, ägd och tränad av Elis, men på banan var det sonen Göran som skötte tömmarna. Elis köpte mormodern Borra, född 43, som travade 1.38,7 och vann en del lopp. Större kapacitet hade dock Borrina, född 51, som tjänade drygt 50 tusen. Dessvärre satte ett hjärtfel stopp för hennes fortsatta karriär. Hon fick åtta avkommor. Alla kom till start och flera blev habila travare med Borrino i topp.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt