Menu 

Dugål

Dugål

Vackre mörkfuxen Dugål var en flitig deltagare i de norrländska snabbloppen för kallblod under hela 90-talet och fram till 2003. Han var uppfödd av Martin Julin i Norrköping och ägdes enligt ST av Dick Ahlberg i Skepplanda (enligt andra källor av Per och Eva Lindström, Östersund). I sulkyn satt mestadels Bo Hjem och Bengt Svensson, men även Lars Lindberg och Stig H Johansson syntes emellanåt vid tömmarna. Den förstnämnde ägde förresten hästens far, Slogum Brage, vilken även lämnat dubble miljonären Forin Brage.

Dugåls starter inbringade 1 239 805 SEK och fick rekordet 1.24,9k. Av hans 212 framträdanden slutade 29 med seger. Endast 45 avkommor är fallna efter Dugål. Många kom aldrig till start. Mest tjänade Stjärntindra (283 400 SEK). Modern Gålu (e. Steggbest), född 1975 tjänade 35 400 SEK och travade 33,8 över sprinterdistans.

Dugål är den klart främste av hennes nio avkommor.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt