Menu 

Ponseri

Ponseri
Ponseris tävlingskarriär, som inföll under åren 1985-1995, omfattade 216 starter och 86 segrar. Han var under denna tid en av Nordens bästa hästar med bland annat vinster i Elitkampen, Kungstravet och Erkon Pokaali. Jag hade tillfälle att studera honom i det förstnämnda loppet (på den tiden Gävleborgs Elitkamp) då han krossade Buaas Stjerna, K-K- Kössi och Lasso till favoritoddset 1.76. Hans prissumma blev 394 173 EUR och som snabbast travade han 1.20,4ak.

Ponseri (e. Ero-Ponsi u. Merpi e. Merkki) var uppfödd av Erkki Ahonen, Jyväskylä, Finland. Han fick 275 avkommor av vilka Plantom blev den klart bäste med ett rekord på 1.21,4ak och 415 146 EUR insprunget.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt