Jettetor

Jettetor

Jettetor var en trogen kämpe i de norska snabbloppen på 80-talet och höll sig väl framme i storloppen. Hela 240 starter blev det och 75 av dem resulterade i seger. Bland större lopp som han hemförde kan nämnas Bjerkebanens stayerlöp, St. Halvard Pokalen i Drammen (2ggr), Agderpokalen (Sörlandet), Kristianiapokalen (Bjerke), Nordisk Elitelöp (Bjerke), Jacob Meyers Pokallöp och Gildepokalen (Klosterskogen).

Hästen kördes och tränades av många av de större namnen i norsk sulkysport såsom Gunnar Eggen, Thor Tolfsen, Sveinung J. Roe, Hans Petter Tholfsen, Kjell Håkonsen, Cato Antonsen, Trond Skauen och Kristen T. Gundersen. Hans prissumma blev 2 260 850 NOK och som snabbast travade han 1.23,9ak.

Jettetor (e. Slogum Tor u. Jettelill e. Jerker) var uppfödd av Jörgen Evensen, Seljord, och ägdes av Kari J. Naess, Hamar. Han var den ende av Jettelills tre avkommor som nådde elitklass. Själv blev han ingen hit i aveln. Bland hans runt 92 avkommor finns en del dugliga travare, men ingen av toppklass, och mot slutet av avelskarriären blev antalet ostartade avkommor allt högre. Han avled den 20 november 1991.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt