Lill Berga

Lill Berga

Sköntravande och exteriört tilltalande Lill Berga (e. Solo u. Ceresliljan e. Ceres) föddes 1995. Hon  visade redan som treåring stora fartresurser ochsopademattanmedsinajämnåriga konkurrenter. Hela åtta segrar blev det och finfina 5 650 SEK på bankkontot. Som 4-åring noterade hon 1.39,3, den näst snabbaste noteringen genom tiderna, bara tiondelen sämre än rekordhållaren Herja. Fem segrar och 11 400 SEK intjänat blev det under hennes andra säsong, och endast Pålmi blev vinstrikare. Som femåring matchade hon till och med blivande stjärnan Fixola (se bild nedan) men senare mäktade hon inte av olika orsaker fortsätta sin utveckling.

 

 

 

Lill Berga ägdes av Stall Liljan och kördes av unge Bengt Ericsson. Hon fick dessvärre endast ett föl, Bergfuxen (e. Mjös Prins) 37,0m/34 100 SEK. Modern Ceresliljan lämnade fem avkommor, bland dem Serilja 37,8k/29 015 SEK, som Örebros champion, Bengt Nilsson, vann en del lopp med.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt