Sabestus

Sabestus

Något fenomen av fader Sabins kaliber var inte Sabestus, men han hade flera beröringspinkter med denne – samma uppfödare och ägare, Henrik Lindmark, Skellefteå, och samma kusk, Stig Lindmark. Han segrade i var fjärde av sina prick 300 starter och platsade i drygt varannat framträdande. 1.25,4k noterade han som bäst och prissumman stannade på 935 155 SEK. Bland större segrar kan nämnas Sprinterpokalen på Dannero 1982 och Midnattspokalen på samma bana året därefter samt en seger och en andraplats i SM. Sabestus kom till världen 1973 och dog 1993.

Ostartade modern Juliana Best (e. Steggbest) fick sex avkommor. Rikast efter Sabestus blev Jullan Best 28,7k/212 900 SEK. Av Sabestus 79 avkommor var det endast Mysab 23,0ak/730 100 SEK som nådde någon framgång av större format.

Hästens ledsagare vid tömmarna, Stig Lindmark, är en av de största inom svenskt trav med 3 190 segrar. På kallblodssidan var han även mannen bakom Lovin och Bodbäckspålle.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt