Frisli To Jo

Frisli To Jo

Tröndern Jomar Blekkan har plockat fram många unghäststjärnor av rang. En av dessa var Frisli To Jo. Han inledde sitt tävlande på Leangen där han segrade i sin enda start som 2-åring på finfina 1.37,7. Som 3-åring vann han 11 gånger på 20 starter, noterade rekordet 1.27,4a och vann Biri Oppderetningslöp och Svenskt Kriterium.  I det sistnämnda loppet gjorde han sitt livs prestation när han trots stor startgalopp kom igen och pressade ledande Röste Bo i galopp, varpå han försvann till en överlägsen seger.

 

Jomar körde hästen fram till sex års ålder då han en tid hamnade i Harstad. Vid det laget hade dock utvecklingen stagnerat och senare starter i Sverige (där han uppstallades för avel) och Norge blev en besvikelse. Frisli To Jos prissumma kom att sluta på 1 776 782 NOK och rekordet blev 1.21,5a.

Rigel Jo

Frisli To Jos far, Rigel Jo (e. Alm Rigel), som enligt Jomar Blekkan var ett strå vassare kapacitetsmässigt än sonen, har lämnat flera fina avkommor såsom Kjöstad Jo, Alm Rau Jo, Lundås Emelie, Håkon Jo och Alm Viktor. Moder, ostartade Veslepaja (e. Perle Troll), blev mamma till flera kapabla travare med Kjöstad Jo och Frisli To Jo som de bästa.

Frisli To Jo erhöll en del veterinära anmärkningar och tecken på förslitningsskador vid besiktningen som 3-åring. Han kom att utnyttjas sparsamt som beskällare och har när detta skrives endast ett 30-tal avkommor.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt