Menu 

Spang Best

Spang Best

Spang Best (e. Bestjerker u. Britta e. Barry) var till för något år sedan aktiv som beskällare, men har väl inte direkt övertygat i aveln trots avkommor som Rapp Best 21,1a/1 764 156 SEK, Hornmo Prinsen 23,4ak/1 584 799 NOK, Spangmigutten 23,7ak/1 315 000 SEK och Horgen Kinge 24,3am/1 241 208 SEK. Modern Britta var ostartad. Hon har 14 avkommor av vilka sju hittills har startat. Fadern Bestjerker (e. Jerker) fick rekordet 25,9ak och sprang in 680 200 NOK. Han fick dessvärre endast tio avkommor. Nio kom till start.

Bestjerker

På tävlingsbanan var Spang Best en riktig kämpe som inte sällan visade upp sin spurtförmåga även på svensk mark. Den bildsköne hingsten vann bland annat det norska Derbyt, Jacob Meyers Pokallöp, Lars Laumbs Löp,  Kongepokalen,  Klosterskogen Eliteløp och Erik Perssons Memorial. Så sent som 2007 – 16 år gammal – startade han i monté, men totalt blev det endast 89 starter varav 45 slutade med seger.

Rapp Best

Spang Best ägdes och var uppfödd av Toralf Övergaard, Stange, Norge och kördes i  sina flesta framträdanden av Tor Wollebaek, men även en del av Thor Borg. Han fick rekordet 1.21,5ak och tjänade 3 402 569 NOK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt