Plogglans

Plogglans

Plogglans tillhörde under sin tävlingstid en av de allra bästa i landet. Det var en hållbar häst som levde mycket på sin styrka. Hela 261 starter blev det och 72 av dem slutade med vinst. Totala prissumman blev 220 520 SEK och han travade som snabbast 1.29,7k. Bland meriterande segrar kan nämnas Nordsvenska Treårsloppet och Midnattspokalen, båda på Dannero, samt SM 1971. I det senare loppet var han dessutom tvåa en gång och trea två gånger.

Lanser

Plogglans (e. Plog u. Gläntra e. Glans), född 1959, var uppfödd av familjen Elfving i Arnäsvall och ägd av Stall Al, där förutom Elfvings även Anders Lindqvists far, Axel, var delägare. Han kördes nästan uteslutande av Kjell Elfving. Modern Gäntra fick fem avkommor med Plogglans som den klart bäste. Själv blev Plogglans far till 160 travare med Lanser  26,7ak/887 405 SEK och Poppidor  27,4k/511 900 SEK som de vinstrikaste.

Poppidor

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt