Solels

Solels

Arne Simonsson, Svanskog var uppfödare till flera kapabla och stammässigt högättade travare på 50- och 60-talet. En av dem var Solglänt (e. Solo u. Moviks Tyra e. Brand). En annan var Solels (e. Solo u. Elsy e. Elsass) främst ihågkommen genom att som första kallblod spränga 1.30-vallen med 1.29,4. I sulkyn vid det tillfället satt en av Gävletravets mest framgångsrika tränare, Gunnar Wallberg med bland annat 15 kuskchampionat på banan. Samma år segrade hästen i Svensk-Norska Loppet på Romme och blev vald till Årets Kallblod.

Elsy lämnade förutom Solels även Svanvi mor till Elsvina, som i sin tur lämnade dugliga Jahnita och Svantindra, den senare mor till Verner, en av de framgångsrikast kallbloden i modern tid, samt mycket lovande Alm Tinder vilken dessvärre fick karriären avbruten efter endast 13 starter, vilka resulterat i 10 vinster.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt