Menu 

Sabin

Sabin

När Sabin gick bort strax före julhelgen 1983 var det som landets segerrikaste travare genom tiderna med 182 segrar på 343 starter. Han tävlade året runt på alla distanser under sin karriär som varade från fyra till 15 års ålder. Den fysiskt starke hingsten var aldrig sjuk eller skadad, hade ett underbart psyke och måste betraktas som en ren naturtravare. I Stig Lindmarks händer hemförde han ett flertal storloppssegrar, bland annat Kallblodslandskampen, SM (2 ggr) och Midnattspokalen fem år i rad. Sex gånger korades han till Årets Kallblod.

Sabin (e. Junius u. Iselva e. Solo) var uppfödd och ägd av Stig Lindmarks far, Henrik i Gärdsmark utanför Skellefteå. Hästen befann sig hela livet hos familjen Lindmark med undantag för några års tjänstgöring som avelshingst i Norge. Hans prissumma slutade på 557 540 SEK och han travade som snabbast 1.27,8k. Skogsdrutten, Listjärn, och Sabestus är några av de 181 avkommor Sabin är far till. Dessutom har han i Norge lämnat Neslin 23,0ak/1 415 892 NOK och Nordli Tina 1.23,8ak/1 394 016 NOK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt