Peggy Lill

Peggy Lill

Peggy Lill var, om man får använda en något skruvad omskrivning, något i hästväg som unghäst. Hon sänkte svenska rekordet för fyraåriga ston från 1.39,5 till 1.35,6 och fullständigt överlägsen sina jämnåriga som 3- och 4-åring. Därför tävlade hon ofta mot äldre konkurrenter, och bilderna nedan från Örebrotravet 1963 ger ett synbart bevis på hennes kapacitet då hon trots startgalopp utklassade betydligt mer erfarna travare efter att ha avslutat sista varvet i 33-tempo.

Peggy Lill

Peggy Lill föddes hos Gunvor Sillén i Värmlands Nysäter 1959 och ägdes/kördes under sin karriär av Lars Sillén, Häljebol. Hon fick rekordet 1.32,7 och samlade ihop 58 665 SEK. Tyvärr fortsatte inte utvecklingen i samma takt även om hon bland annat vann Sven O Perssons Minne, men som fölsto gjorde hon det bra med avkommor som Minipeggy (mor till Troll Peggy och Stjärnpeggy), Ida Pegg (mor till Aldergutten och Alderjänta), Pegglillan (mor till Kinge Pegg), Peggsy (mor till Pegg Nixan) och Solpeggy (mor till Indian Pegg).

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt