Menu 

Dalar

Dalar

Dalar (e. Alm Rigel u. Daltone e. Kipmin) debuterade som 3-åring med två segrar på sex starter och följde upp som fyraåring med tre segrar på 11 försök. Han inledde sin karriär i Norge, men tävlade och tränades som äldre under flera år i vårt land. Ägare var Geir Arne Kristofferstuen, Eidsberg och uppfödare Per Overn, Gjövik.

Dalar vann flera rikstortolopp i Sverige och dessutom Midnattspokalen, Sleipners Elitlopp och Skelleftetravets Grand Prix. Hans prissumma stannade på 3 021 487 NOK (50 segrar på 287 starter) och rekorden blev 1.22,8v och 1.21,9ak. Som avelshingst är han sparsamt brukad och har inte lämnat några avkommor som skvallrar om hingstens genuina härstamning.

Ostartade modern Daltone fick  inte mindre än 16 avkommor, bland dem flera dugliga travare såsom Dalelden 23,4ak/ 1.271.755 NOK, Dalmann 28,6a/314.300 NOK och Dalgutten 28,7a/221.830 NOK. Toppstammade fadern Alm Rigel (f 1975 u. Oleanne) 24,9/1 528 242 NOK var själv en framgångsrik travare men mest betydelsefull för sina insatser i aveln med söner som Atom Vinter, Bork Rigel och Rigel Jo.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt