Menu 

Gullan Fax

Gullan Fax

Gullan Fax (e. Järvsöfaks u. Diadem e. Jervin), uppfödd av Lars Torne Olsson, Rengsjö, var en unghäststjärna av format med seger i bl a Prinsessan Madeleines Pokal där hon satte svenskt rekord för 4-åriga ston med 1.24,3a över kort distans. Som treåring sänkte hon det svenska rekordet över medeldistans till 1.30,5 med Torbjörn Jansson i vagnen, annars var det vanligtvis Ulf Eriksson och Örjan Kihlström som skötte tömföringen. Tränade gjorde Anders Skoglund.

Tio segrar på endast 25 starter och 584 092 SEK på kontot blev det för det hyperkapabla men nerviga stoet, och då ska man ha i åtanke att hon som storfavorit galopperade bort sig i såväl Kallblodsderbyt som Guttom Brekkes Pokallöp.

Modern, Diadem fick sju avkommor. Gullan Fax var den enda som uträttade något av värde. Själv är Gullan när detta skrives mamma till fem avkommor. Den förstfödde B.W.Gulliver (2006) tillhör de bättre i sin kull.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt