Menu 

Erikasson

 

Erikasson

 

Erikasson fick sitt definitiva genombrott i Nordisk Elitkamp (Olympia-Ajo) i finska Lahti en aprildag 2010 genom att besegra stora delar av den nordiska kallblodseliten med Moe Brage som närmast sörjande. Han kom till loppet med åtta raka segrar i lättare konkurrens och har när detta skrivs 61 segrar på 108 starter. 2009 trimmades han för Elitkampen, men fick större delen av tävlingssäsongen spolierad på grund av skador. I 2010 års upplaga av samma lopp, som Hallsta Lotus vann, slutade han femma.

Uppfödare till Erikasson är Riikka-Liisa Tolonen, Hattula, Finland och han ägs av  Helena Tuikka & Jaakko Varjonen, Nousiainen. Prissumman lyder för närvarande på 362 300 EUR och rekordet är 1.21,2am.

Modern, Erika, har tre avkommor med Etula (24,1, 16 760 EUR) som dena enda startande förutom Erikasson. Fadern, Tähti-Vokker (25,6, 36 611 EUR), har 155 avkommor av vilka endast Erikasson blivit miljonär.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt