Åslands Kvikk

Åslands Kvikk

Åslands Kvikk (e. Finstad Per u. Sdylfi e. Kvikk Sylfiden) debuterade först som femåring men tog under sin första säsong sex segrar på nio starter på hemmabanan Leangen, dock i ganska klen omgivning. Som sexåring tog han på allvar klivet in i elitskiktet och utvecklades till en av de bästa i rasen i mitten av 90-talet. Toppen på karriären var när han spurtade ner Atom Vinter och Verner i Elitkampen 1995. Den svarte hingsten vann även Kallblodslandskampen två gånger och Landsdelskampen Jämtland-Tröndelag tre gånger.

I sulkyn bakom Åslands Kvikk satt vid de allra flesta tillfällena Edvard Kristiansen, som när detta skrives plockat fram ytterligare en stjärna i Frakast, vilken ännu inte vet hur det går till att förlora med sina 15 segrar på lika många starter.

Åslands Kvikk var uppfödd avAnna & Elling Åsland, Åseral, Norge och ägdes av Frode Isdahl, Heimdal, Norge. Han fick rekordet 1.23,1ak och sprang in 1 970 840 NOK. Han fick bara två avkommor, Åslandia (29,3k, 89071 NOK) och Åslands Knut (27,6ak, 150 204 NOK).

Fadern, Finstad Per, var en framgångsrik travare men närmare en miljon insprunget. Han var även flitigt anlitad i aveln och fick uppemot 200 avkommor. Modern, Sylfi, lämnade förutom Åslands Kvikk tre avkommor med blygsamma resultat på travbanan.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt