Gilldor

Gilldor

Gilldor (e. Plog u. Gilma e. Ove)  tillhörde landets kallblodselit ända tills han pensionerades 1960 och var den första riktigt stora stjärnan i den nordligaste delen av vårt land. Han var ägd och tränad av Adolf Lundström, Södra Sunderbyn, vars ofta mindre taktiska upplägg på loppen med dryga spår som följd uppvägdes av att hästen mestadels  visades upp i ett utmärkt tävlingsmässigt skick. Av valackens 91 segrar togs 54 på Torpgärdan (nuvarande Peab-travet, Boden), där han segrade i Svensk-Norska Poängloppet två gånger. Gästspel på Umåker och Östersund gav honom även lagerkransar i Nordsvenska Jubileumsloppet respektive Sven Olov Perssons Minne.

Gilldors 235 starter inbringade 142 305 SEK och som snabbast travade han 1.34,0. Han var den ende av Gilmas fem avkommor som uträttade något av värde på travbanan och blev Plogs vinstrikaste avkomma efter Plogglans.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt