Viggo Best

Viggo Best

Viggo Best tillhörde tillsammans med Elsa Best, Sjungabest, Andungen, Säterbest och Ess Express en skara elittravare vars gemensamma nämnare var att de hade dåtidens avelskejsare, Steggbest, som far. Viggo Best var den som tjänade mest (827 180 SEK) medan de övriga var värre när det gäller segrar.

Viggo Best

Ordinarie kusk på Viggo Best var Per Gustafsson, vilken håller hingsten som den allra bästa häst han kört. Förutom en svacka då hästen tycktes få nog av alla sina dryga tillägg svarade han för genuina insatser och blev utsedd till Årets Kallblod 1981 då han bland annat vann SM. Dessutom segrade han i Lars Matsons Minne i Lycksele tre år i rad, erövrade STC:s Guldtäcke på Dannero och invaldes i Skelleftetravtets Hall of Fame.

 

Viggo Best (e. Steggbest u. Gretchen e. Junius) travade som snabbast 1.25,0ak. Han var uppfödd av Margareta Gustafsson i Byske och ägdes av Hans A Gustafsson. Modern Gretchen fick nio avkommor av vilka sju kom till start. Flera av dem blev gedigna travare såsom Ritual, Sprella, Nikanor, Juliana och Adriana. Någon fullträff i aveln blev inte den lille Viggo Best. Sörbo Viggo och Nordstråla blev de främsta av hans 149 inte alltför framgångsrika avkommor.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt