Menu 

Listjärn

Listjärn
Listjärn blev smått historisk genom att som första kallblod uppnå en miljon i prispengar. Sabin-hingsten gjorde inte mindre än 430 starter, av vilka 97 slutade med vinst. Han sprang in 1 790 905 SEK och travade som snabbast 1.24,4 ak. Han var uppfödd av Rune Olson, Koppom och ägdes av Frank Högberg, Årjäng. I sulkyn satt vanligtvis Carl-Erik Andersson.

Jag minns särskilt ett lopp där den något ospeedige hästen fick spela ut sitt bästa kort, nämligen råstyrkan. Det var en uppgörelse på Klosterskogen, Trav og Galopp Nytts Maratonlöp, över 4100 meter, vilket på denna 800-metersbana innebar fem varv. Listjärn hade belastats med 60 meters tillägg, men körande Carl-Erik Andersson satsade friskt och tog hand om ledningen redan efter en runda förlitande sig på Listjärns styrka. Resten av loppet rörde sig om rena utklassningen. Vinnaroddset blev 1,80 och tiden 1.31,2.

Listjärn

Listjärn, född 1977 (e. Sabin u. Sylfidblesa e. Vossevinn) fick 108 svenskregistrerade avkommor och ett fåtal i Norge. Fixpilen (468 900 SEK) och Li Skansa (302 400 SEK) blev de vinstrikaste.

Sylfidbläsa fick, förutom Listjärn, endast två avkommor, Solinge (40 100 SEK) och Majbläsa (8 125 SEK).

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt