Menu 

Bodbäckspålle

Bodbäckspålle
Bodbäckspålle besvärades inledningsvis av en vargtand, men efter att hans tränare, Stig Lindmark, åtgärdat detta började han som fyraåring visa sin kapacitet för att som femåring blomma ut helt med 17 förstaplatser och sex andraplatser på 24 försök som resultat. 1995 tog han steget upp i eliten med åtta segrar, en av dem i hans första V75-start. Samma år visades han för premieringsnämnden i Östersund och erhöll vitsordet Best in Show. Året därpå sprang han in över en miljon och besegrade bland annat rasens dominant, Bork Rigel, i Svensk-Norska loppet.

Efter en V75-vinst i Umeå 1997 var siktet inställt på Elitkampen på Solvalla då han olyckligtvis skadade sig allvarligt under en träningstur. Det visade sig att såväl den yttre som den inre böjsenan i ett bakben skadats och hästen tvingades stå gipsad i flera veckor. Året därpå var han åter på tävlingsbanan, men nu uppstod problem med det andra bakbenet och han fick avsluta sin aktiva karriär.

Bodbäckspålle (e. Pål Best u. Bodbäckselsa e. Steggbest) var uppfödd och ägdes till en början av Jan Åberg, Ersmark. Nuvarande ägare är Päivi Ylikärppä, Kiruna. Han segrade 42 gånger på 116 starter, sprang in 2 125 214 SEK och fick rekordet 1.22,3ak. Hingsten
har när detta skrivs ett hundratal avkommor. Främst av dessa är Bodbäcksjarl, Bodbäckskove och Locke

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt