Menu 

Åkre Lurifax

Åkre Lurifax
I skrivande stund (sept 2010) är Åkre Lurirfaks fortfarande aktiv även om det inte blivit så många starter som tioåring. Han har tjänat drygt två miljoner och travat 1.22,0 över såväl kort som medeldistans. En tid innehade han rekordet för treåriga hingstar och valacker med 1.30,1am och hans notering över medeldistans, 1.23,3, står sig fortfarande som svenskt rekord för femåringar.

Åkre Lurifax har hela tiden tävlat i hårdaste konkurrens och stått för flera förnämliga insatser, dock saknar han en seger i någor riktigt stort lopp. 2004 var han tvåa bakom stallkamraten Hallsta Lotus i Kallblodsderbyt och året dessförinnan slutade han trea i Kriteriet. Hästens största prestation levererades emellertid på Vincennes i Paris, där han trots tredjespår hela vägen kunde vinna före norrmännen Alsaker Prinsen och Buås Elden. Dessvärre lämnade han ett positivt dopingprov efter loppet och diskades.

Åkre Lurifax (e. Järvsöfaks u. Åkre Snärta e. Slogum Tron) är uppfödd och ägd av Anna Svensson, Hudiksvall, vilken även tränat hästen periodvis. Även Jan-Olov Persson och Kenneth Karlsson har
stått som tränare.

Modern, Åkre Snärta, är syster med Halling Kuta (mor till Babsson). Hennes fyra avkommor har, förutom Åkres Lurifax, inte visat sig på styva linan. Själv är Åkre Lurifax ny i aveln. Av hans fåtaliga avkommor i startbar ålder finns i vårt land Filofax och Vår Luring. Dessutom har han några lovande avkommor i Norge.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt