Menu 

Troll Kevin

Troll Kevin

Troll Kevin inledde sin karriär på ett synnerligen löftesrikt sätt. Med rutinerade uppfödaren och delägaren Jan Norberg i vagnen uppnådde han stjärnstatus redan som treåring då han segrade nio gånger på elva försök med Kallblodskriteriet som den största fjädern i hatten. Dock blev han rapporterad vid ett par tillfällen och hade även senare problem med aktionen emellanåt.

Framgångarna fortsatte som fyraåring då han lade beslag det andra klassiska unghästloppet, Kallblodsderbyt, men sedan gick det grus i maskineriet med undantag av ett par habila insatser och hästen slutade att fungera. Troll Kevin gjorde sin sista start i maj 2010. Han slutade femma och gjorde ingen människa glad. Alltför många betäckningar samtidigt som han tävlade har framhållits som en av orsakerna till hans avbrutna karriär.

Troll Kevin (e. Troll Jahn u. Farmesona e. Barrison) gjorde 42 starter av vilka 12 slutade med seger. 1 133 500 SEK blev hans prissumma och 1.25,1m rekordet. Vid avelsvärderingen uppvisade han flera förslitningsskador men fick för övrigt goda vitsord. Han har ännu för få avkommor för att man ska kunna spekulera i hans status som beskällare.

Troll Kevin har stammässigt en gedigen bakgrund. Giganten, Troll Jahn, behöver väl ingen närmare presentation och modern, Farmesona, har lämnat flera dugliga hästar såsom Rigello och Eld Kevin. Den senare har etablerat sig som en mycket lovande travare med bland annat seger i Kallblodskriteriet 2007.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt