Dolly

Dolly

När hundra meter återstod av Kallblodslandskampen1967 såg segern ut att vara vikt för Jahn Piril och Karsten Buer, men i en virvlande avslutning kunde outsidern Dolly strax före mål slå klorna i ledaren till vinnaroddset 9.00. Loppet gick över 3000 meter och såg Jahn Piril och Lapp Lars som klara favoriter. Den senare slog på en galopp efter 200 meter och reparerade till en hedrande tredjeplats medan de svenska ekipagen, Plogglans, Cenoretta, Janar och 1965 års segrare, Kvisslebrun (föga taktiskt körd), agerade statister.

Kallblodslandskampen 1967

Dolly (e. Vinvar u. Fröken Litalill e. Almlisvarten) var ett litet, svart sto, som för sin ägare, tränare, körsven, Terje Borstad, väl kunde ta upp kampen med hingstar och valacker under 1960-talet. Hon var bland annat trea i Kallblodslandskampen 1965 där Kvisslebrun i en stenhård duell pressade sig före Pålmi. Meriterande segrar tog hon i Norskt Travkriterium och Lars Laumbs Äreslopp. Hennes rekord blev 1.29,7 och prissumman 298 850 NOK. Dolly fick fyra avkommor av vilka Atoma (29,4k, 171 327 NOK) var den klart bästa.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt