Menu 

Lund Jerker

Lund Jerker

Lund Jerker hade en guldkantad härstamning. Fadern Jerker (e. Jahn Sjur) tillhör de allra främsta inom norsk avel. Han fick åtta avelsgodkända söner i Norge och fyra i Sverige och lämnade flera högklassiga ston såsom Vintilla och Toriseira. Modern Solbergstjerna (e. Salif) var minst sagt lyckosam i aveln. Hon fick inte mindre än 18 avkommor. Samtliga kom till start och till topparna förutom Lund Jerker hör Boklistjerna (mor till Bokli Balder och Bokli Eld), Lund Blessa (mor till Moe Tor och Moe Vilja) och Pål Even (avelshingst).

Solbergstjerna

Lund Jerker var uppfödd av Per Johs. Nöklestad, Fredrikstad och ägdes under sin aktiva tid av tid av Stall Cheval i Norge. I sulkyn satt hans trogne följeslagare Gunnar Eggen. Lundjerker var som unghäst en av de främsta i Norge och segrade bland annat i Norskt Travderby och Guttom Brekkes Pokallöp. Som äldre tävlade han i högsta klassen utan att nå de riktigt stora höjderna och i aveln blev han ingen succé trots sitt påbrå. Hans rekord blev 1.24,7m och den totala prissumman 1 408 440 SEK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt