Pål Lunar

Pål Lunar

Styrkefenomenet Pål Lunar (e. Pål Best u. Jahluna e. Jahn Sjur) var en av Norges bästa tävlingshästar under 80-talet. Han var tvåa i Derbyt efter Lyngsvarten och segrade senare i Norskt Mästerskap, Kongepokalen och Kallblodslandskampen. Modern Jahluna fick 13 avkommor varav elva kom till start med Dally Junior (29,3ak, 249 385NOK), Gorm Best (29,1ak, 267 550 NOK) som de vinstrikaste efter Pål Lunar.

Pål Lunar

Pål Lunar föddes hos Per Johannes Nöklestad utanför Fredrikstad i Norge och ägdes av Oscar Finstad i Hurdal. 1979 hamnade han som avelshingst på Nya Idenors Stuteri, men som beskällare måste han betecknas som under medel. Bästa avkomman är norske derbyvinnare Fjeldar. Pål Lunar fick rekordet 1.23,5ak, tjänade 1 871 945 SEK och segrade i 51 av sina 217 starter.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt