Menu 

Elsa Best

Elsa Best

Sprinterbetonade Elsa Best (e. Steggbest u. Elsa Maja e. Elsass) blev den första nordsvensk som travade under 30 när hon med Kjell Gunnarsson i sulkyn på Färjestad 1965 kom i mål på kilometertiden 1.28,2ak. Hon var uppfödd av sin ägare Albert Persson, Ransäter, vilken även satt i sulkyn vid ett flertal tillfällen. Hennes vinstsumma kom efter 255 starter att sluta på 258 485 SEK och hon travade som snabbast 1.28,7ak.

Elsa Best vinner Th. Egnells Memorial 1966 före Bemin, Patula och innerspårets Pavor.

På bilden ovan vinner hon Th. Egnells Memorial på Färjestad 1966. Hon var inte favorit i det loppet (odds: 11,83), men efter att körande Kjell Gunnarsson lugnt och metodiskt hämtat in de 40 meter hästen var belastad med kunde han i god tid avgöra loppet till sin fördel. Året därpå förvisade hon Padex och Solnell till platserna bakom i Erik Perssons Memorial på Årjängsbanan. Elsa Best fick fyra avkommor. Två kom till start men ingen visade någonting av värde.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt