Perle Troll

Perle Troll

Leangentränaren Boye Ölstören hade några fina år med kapable men osäkre fuxhingsten Perle Troll (e. Troll Jahn u. Gamperla e. Steggbest). Han var uppfödd av Åsmund Grande i Snåsa och ägdes av Torstein Grande med samma hemort. På meritlistan kan nämnas Norsk Travderby, Jakob Meyers Pokallöp, Lars Laumbs Löp och Norskt Mästerskap.
Som snabbast travade han 1.26,0ak och tjänade 1 205 258 NOK.

Perle Troll hade en gedigen stamtavla. Troll Jahn behöver väl ingen närmare presentation och Gamperla lämnade även Perle Jahn (född 1969, 27,2am, 738 176 NOK). Mormodern, Sylblessa, var ett utmärkt fölsto med ett halvdussin framgångsrika travare. Själv fick Perle Troll 167 svenska ättlingar med Järvsö Troll som den vinstrikaste. I Norge har han uppåt 200 avkommor, men ganska få av högre klass.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt