Skogsdrutten

Skogsdrutten

I sina bästa stunder var Skogsdrutten redo att ta upp kampen med den yppersta kallblodseliten, speciellt över medel- och långdistans där hans styrka kom till sin fulla rätt. Hästens klart bästa säsong inföll 1983 då han vann SM och tilldelades titeln Årets Kallblod. Totalt sprang han in 516 085 SEK på 156 starter, av vilka 57 slutade med seger. Rekordet stannade vid 1.26,0ak.

Skogsdrutten (e. Sabin u. Seggklara e. Steggbest u. Solklara) var ägd och uppfödd av Sven-Erik Skogh i Årjäng och kördes under sin glanstid av Olle Johansson. Hans stam både på far- och morsidan var av bästa kvalitet. Solklara lämnade bland annat Skogsbläsen, Fredsklara och unghäststjärnan Solspenter. Själv fick Skogsdrutten drygt 100 avkommor, bland dem Sörsätra (23,3ak, 1 081 111 SEK) och Gittan R.B., mor till lovande Astra R.B.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt