Sjunga Best

 

Ett av de travlopp som fortfarande finns kvar på min näthinna är Kallblodslandskampen 1982 i Årjäng då Sjunga Best pressade Vintilla till galopp och höll undan för Toddy i en minnesvärd duell. Uppfödd, ägd och körd av Kjell Davidsson i Brunflo var hon sin tids stora namn och otvivelaktigt ett av de bästa ston som tävlat på svensk mark. Bland de många storlopp hon lade beslag på kan framför allt nämnas Stora treåringsloppet på Dannero, SM (två gånger) och Jon Olssons Minne. Dessutom blev hon vald till Årets Kallblod tre gånger.

Sjunga Best, född 1971 (e. Steggbest u. Sjungartösen e. Solo) tävlade mellan 1974 och 1982. Hon fick rekordet 1.25,8 och sprang in 738 410 SEK. Hon vann bland annat 18 raka segrar vid ett tillfälle och strax därefter 20 raka. Med lite tur kunde det ha blivit 39 vinster i rad. Hennes segerprocent slutade på 65% och platsprocenten blev 89%. Totalt gick hon segrande ur 121 framträdanden och är med det fyra i statistiken efter Järvsöfaks (201), Sabin (182), Brimsgutten (144) och Ess Express (135).

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt