Menu 

Pilmin

Pilmin

Pilmin (e. Jahn Piril u. Mindi e. Mindin), född 1970, var en förträfflig tävlingshäst som under sina fem säsonger på travbanorna (3-8 år) hemförde flera storloppssegrar med Norskt Travkriterium (före Vintilla och Slogum Tor) och Kongepokalen som de mest betydelsefulla. Han var synnerligen välstammad, inte minst på morsidan. Mindi lämnade bland annat Bestmin och derbyvinnaren Kipmin, bägge godkända avelshingstar i vårt land. I Norge blev Pilmin en gigant som beskällare med avkommor som Pilmingutt (2,4 milj NOK) Slått Pil (derbyvinnare), Min Hera, Toripila, Listmin, Lyngsvarten (derbyvinnare), Aaby Pil, Glup, Ilmin, Lövlandsgutten och Pilmingnist. I Sverige fick hans gener inte samma genomslagkraft även om Tintin Tannbro och Vika Pil blev nyttiga travare.

Pilmingutt

Uppfödare till Pilmin var Marie Vik, Halden och han ägdes av Ole Helgestad, Skreia. Hans prissumma stannade på 206 645 NOK och rekordet blev 1.30,7k. Hästen gjorde 91 starter och tog 27 segrar.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt