Menu 

Vieteri

Vieteri

Vieteri vann i 161 av sina 214 starter, däribland Kungstravet inte mindre än fem gånger. Han var uppfödd av legendariske Pentti Savolainen, mannen bakom Vekseli och Vekkuliina, och ägdes av Kaarlo Partanen. Den senare, som gick bort 2006, var en känd hästägare som tidigare skördat många lagrar med Ero-Lohko.

Vieteri var fallen efter Vilperi (1.24,8) och Vekkuli, vilken även är mor till stortravaren Vekseli (21,4ak, 426 026 EUR), femfaldig vinnare av Kungstravet. 187 329 EUR hamnade slutligen på Vieteris konto och som snabbast travade han 1.21,6ak. I aveln har han uppemot 800 avkommor, bland dem V.T.Ajatus, far till topptravaren Patrik

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt