Menu 

Refuxa

Refuxa

3200 meter var distansen och 7000 kronor förstapriset när Refuxa och Erik Andersson 1962 stod för den största sensationen hittills i SM för kallblod genom att besegra Remus och Böle Solo till oddset 37,41.

Refuxa, född 1951 (e. Remin u. Solfuxa e. Solo) var ägd och uppfödd av Olov Söderberg i Sundsvall. Stoet var en flitig gäst i snabbloppen på norrlandsbanorna för ett halvsekel sedan och kördes mestadels av Erik G Andersson, vars iögonenfallande dress – blå med vita tvärränder – var klart urskiljbar när hästen tampades med konkurrenter som Plurus (Paul Oscarson), Remus (Evert Nilsson), Jäntungen (P. I. Söderlund), Solbergsgutten (Bror Lindfors) m. fl.

Totalt sprang Refuxa in 110 600 SEK och fick rekordet 1.33,6k. Hon fick sex avkommor, vilka alla kom till start. Klart bäst var Fuxbläsen (e. Pavebläsen) med ett rekord på 1.30,0ak, och 129 950 kronor på kontot, men även Birren (e. Pavin) och Rejer (e. Jerker) tävlade med viss framgång.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt