Menu 

Patrik

Patrik
Patrik

Patrik är en legend inom finländskt kallblodstrav, först och främst genom sina insatser på travbanan – flerfaldig vinnare av Kungstravet, tre segrar i Suurmestaruus, seger i Sweden Cup på Solvalla – men även som beskällare. Han har 431 avkommor i Finland inkluderande namn som Patrikin Muisto (20,7a, 152 295 EURO) och Kreivaus (26,3a, 86 860 EUR).

Den storväxte hingsten var uppfödd av svensktalande Sven Harju från ”svenskbyn” Såka i närheten av Karleby i Österbotten och kördes av proffstränaren Risto Lanki. Han ägdes av några ungdomar i Juva mellan Mikkeli och Nyslott i sydöstra Finland.

Patrik föddes 1981. Hans far V.T. Ajatus sprang in 24 622 EURO och noterade rekordet 1.26,3a. Han var fallen efter storstjärnan Vieteri. Patriks mor, Puhelo, sprang som fortast 1.28,8. Totalt tjänade Patrik 354 876 EUR, segrade i 74 av sina 135 starter och fick rekordet 1.21,0a.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt