Menu 

Pål Best

Pål Best

Pål Best och Toddy ansågs som Norges bästa travare innan Alm Svarten tog över i mitten av 80-talet. Den förstnämnde hade en lyckad karriär trots att han var osäker från start på grund av problem med en hov och alltför sällan kunde förberedas till fullo inför sina starter. Han tjänade över en miljon och fick rekordet 1.25,3. 85 segrar på 311 starter blev det för den stayerbetonade krigaren och 152 gånger var han bland de tre första i mål.

Pål Best (e. Saliff u. Föken Best) var uppfödd av Jahn Schou I Björkelangen, son till Steggbests “husse”, Eilif Schou. Han ägdes av Oskar Finstad i Hurdal.

Leangen, Steggs Minnelopp 1983

I aveln har han blivit flitigt utnyttjad både i Norge och Sverige och lämnat topptravare som Pål Lunar, Egon, Bodbäckspålle och Pålex K. Emellertid har hans kvalitéer som beskällare blivit ifrågasatt av vissa som menar att han lämnat ”svåra” avkommor och emellanåt vissa med exteriöra svagheter.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt